9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:13

ISIS a distrus Arcul de Triumf din Palmyra

spot_img

 

Militanţii grupării teroriste ISIS au distrus Arcul de Triumf, un important monument din Palmyra, un oraş roman vechi de 2000 de ani, a declarat directorul antichităţilor siriene.

Maamoun Abdulkarim a spus că sursele din Palmyra au confirmat faptul că Arcul de Triumf, o bijuterie din colecţia splendidă de ruine a oraşului, a fost aruncat în aer.

Situat la intrarea unei faimoase străzi istorice, a fost un “simbol al Palmyrei”, a spus domnul Abdulkarim, avertizând faptul că luptătorii ISIS au plantat deja explozibili şi în alte monumente.

“Aceasta este o distrugere sistematică a oraşului. Vor să îl zdrobească pe tot. Vor să distrugă amfiteatrul, colonadele, tot! La momentul de faţă ne este teamă pentru soarta întregului oraş. Comunitatea internaţională trebuie să găsească o metodă prin care să îl salveze.”

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că militanţii ISIS au distrus Arcul de Triumf din cauza ornamentelor de pe coloanele sale, pe care aceştia le-ar fi considerat idolatrice.

Octavian Cătuşanu