3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:00
No menu items!

Isaia vs Iohannis. După 16 ani, agresorul lui Emil Constantinescu atacă din nou

spot_img

Timişoreanul care l-a atacat, în urmă cu 16 ani, pe Emil Constantinescu, Faur Isaia, a încercat, marți, să se apropie de președintele Klaus Iohannis, forțând cordonul de de agenți SPP.

Faur Isaia a vrut să-i înmâneze un memoriu lui Klaus Iohannis, aflat, la Sibiu, într-o vizită oficială, alături de preşedintele Germaniei, Joachim Gauck. Ca să ajungă lângă Klaus Iohannis, pentru a-i înmâna petiţia, a trebuit să treacă de cordonul de agenți ai Serviciului de Protecție și Pază, care asigurau securitatea președintelui în faţa Primăriei Sibiu. Oprit și înconjurat de SPP, Faur Isaia a încercat să forțeze barajul. Văzând ce se întâmplă și pentru a nu lăsa situația să escaladeze, Klaus Iohannis s-a îndreptat de protestatar şi i-a spus că se va ocupa de problema lui mai târziu.

Isaia nu avea acte la el, fiind luat de forţele de ordine şi dus într-o secţie de poliţie din Sibiu pentru legitimare. Imediat după ce a fost luat, preşedintele a salutat oamenii adunaţi în faţa Primăriei Sibiu, care l-au aplaudat şi a spus, zâmbind: „De mult nu am mai fost aici”. Incidentul s-a petrecut înainte de sosirea la Primărie a şefului de stat german, Joachim Gauck.

În anul 2000, Faur Isaia l-a stropit cu cerneală pe față pe preşedintele statului de atunci, Emil Constantinescu, reușind să străpungă cordonul de agenți SPP.

Andrei Tudor