1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:03
No menu items!

Isărescu: „În 2013 România nu mai trebuie să strângă șurubul”

spot_img

Guvernatorul BNR este optimist. În 2013 România nu mai trebuie să „strângă șurubul” din punct de vedere fiscal și că, dacă face reformele structurale și atrage fonduri europene, atunci are șanse să aibă creștere economică importantă, mai mare decât cea din acest an, crede Mugur Isărescu.

„Unul din activele pe care le are România în acest an 2013 este faptul că, din punct de vedere fiscal, nu mai trebuie să strângem șurubul. Va trebui să fim foarte chibzuiți și să ținem dozajul de așa manieră încât să nu mai fie nevoie cândva să mai strângem șurubul și, să spunem așa, <<dezlegarea>> să fie cât se poate de prudentă și realistă. (…)”

„Cu acest activ, cu punerea în practică a reformelor structurale și o mai bună absorbție a fondurilor europene, atât reformele structurale, cât și absorbția fondurile europene nefiind cuvinte, ci adevărate programe care trebuie să fie realizate, eu cred că România are șanse să aibă creștere economică importantă la anul, chiar mai importantă decât în acest an, indiferent de ce se întâmplă în Europa”, a precizat Mugur Isărescu.

D.M.