5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 14:52
No menu items!

Irlandezii de la Euro Insurance DAC intră pe piaţa RCA din România

spot_img

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunțat că a oferit un răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale din Irlanda cu privire la solicitarea depusă de societatea Euro Insurance DAC de a activa pe piaţa asigurărilor din România în baza libertăţii de prestare a serviciilor (FOS – Freedom of Services).

Euro Insurance DAC va funcționa sub denumirea comercială LeasePlan Insurance.

Compania poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii: Legea 237/2015, OUG 54/2016 şi Norma 39/2016.

Compania Euro Insurance DAC (LeasePlan Insurance) a fost înființată în anul 1994 ca subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation. LeasePlan Insurance este activă în 23 de țări și oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operațional membră a grupului irlandez, dar și pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei. 

V.B.