17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 14:59

Irina Socol se retrage din Siveco: își cedează acțiunile către 35 de angajați ai companiei

spot_img

SIVECO România a anunțat miercuri că 35 de angajați au devenit acționari ai companiei, ca urmare a finalizării demersului Irinei Socol de retragere din acționariat, prin distribuirea acțiunilor sale, cu titlu gratuit, către mai multe persoane din echipa de management a companiei.

Cei care au primit acțiunile sunt persoane care conduc, administrativ sau tehnic, departamentele organizației, majoritatea fiind în echipa SIVECO de peste 10 ani.

”Schimbarea structurii acționariatului confirmă totodată implicarea directă a specialiștilor companiei nu doar la nivel operațional, ci și în luarea deciziilor strategice. Acest pas marchează finalizarea demersului doamnei Irina Socol de retragere din SIVECO, atât în ceea ce privește managementul, cât și acționariatul companiei”, potrivit unui comunicat al companiei.

Irina Socol, fost președinte și acționar al Siveco, a fost condamnată în iulie 2015, de magistrații Tribunalului București, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014, de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

 V.B.