13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 4:56

Irimescu: Multe produse care ajung în România sunt din segmentul cel mai ieftin; otrăvim populația

spot_img

Multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt din segmentul cel mai ieftin, dar, astfel, populația este otrăvită și producătorul român omorât, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

”Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele românești, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecție corespunzătoare producătorului și consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să își apere și producătorul și consumatorul. Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum și eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse românești”, a spus Irimescu, citat de Agerpres.

Ministrul a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din gama de jos care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană.

Irimescu nu a dorit să nominalizeze țări de unde ar putea proveni produse pentru care sunt utilizate pesticide interzise în UE, dar a amintit cazul de acum câțiva ani al unor transporturi de grapefruit din Turcia.

Irimescu a făcut aceste declarații în București, la deschiderea Târgului de Crăciun din curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.