3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:11
No menu items!

Irimescu: Influența Brexit-ului asupra prețurilor alimentelor din România nu poate fi estimată

spot_img

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu susține că nu poate fi estimată în acest moment influența ieșirii Marii Britanii din UE asupra prețurilor produselor agroalimentare din România, deoarece este prima dată când apare o astfel de situație, potrivit Agerpres.

”E greu să ne pronunțăm în acest moment (cum va efecta Brexit prețurile alimentelor din România n.r.). Domnul prim ministru a spus că ar putea să fie un impact global pe buget de 10 procente. Sunt alte estimări care spun 6 procente. Este greu să prevedem în acest moment pentru că nu este foarte clar. Este pentru prima dată când ne confruntam cu o astfel de situație, respectiv când un stat membru a votat pentru retragerea din Uniunea Europeană”, a declarat vineri Achim Irimescu, întrebat despre modul în care Brexit ar putea influența prețurile alimentelor din România pe termen lung.

De asemenea, șeful MADR a afirmat că la nivel european și internațional ne confruntăm cu volatilitatea prețurilor, iar acestea reprezintă “jocul dintre cerere și ofertă”.

T.S.