21.9 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 1:13
No menu items!

Iradiază sau nu telefoanele mobile?

spot_img

 radiatii telefoane mobile

Doctorul Călin Mărginean explică motivul pentru care evită pe cât posibil să vorbească la telefon, deși este o persoană extreme de căutată, prin prisma meseriei pe care o practică.

Călin Mărginean este specialist de medicina muncii, iar ca specialist şi în igiena radiaţiilor afirmă că iradierea prin telefonul mobil este „cruntă, iar pentru un pacient cu cancer este total indezirabilă”.

Iată un exemplu de caz concret, prezentat de medic:

Când eu te apelez pe tine, utilizând telefonul mobil (TM), acesta emite între 1,9 – 3 GHz (Giga-Hertzi) ca să conecteze antena de telefonie mobilă, iar aceasta pe tine. 1,9 – 3 GHz înseamnă că TM emite între…1.900.000.000 si 3.000.000.000 de vibraţii pe secundă, vibraţii care trec prin fiecare celulă a corpului meu, dar mai ales a capului /craniului / creierului… etc!
Dacă fac cum e corect şi te contactez corect, pot reduce iradierea cu 50%, însă to este enormă!
Ce înseamnă asta ?
Ţin TM în mână, la distanţă de corp, cu mâna întinsă şi când am văzut că ai răspuns, ABIA ATUNCI îl pun la ureche, însă DACĂ îl ţin la ureche să ţârâie pană când tu răspunzi, îmi „prăjesc” efectiv creierul !! Pe de altă parte, să presupunem că eu te apelez pe tine şi DUPĂ CE ai răspuns, ABIA ATUNCI am pus TM la ureche.”

Doctorul Călin Mărginean reamintește că „bolta craniană (adică oasele parietale şi temporale) au o formă de antenă parabolică, care concentrează undele în baza gâtului (adică în glanda tiroidă), în sâni şi în vârful plămânilor, zonele cele mai afectate după creier !”

Medicul ne prezintă și situația inversă, atunci când o altă persoană apelează, folosind telefonul mobil:

Invers: mă suni tu pe mine! Eu, ca bărbat ţin TM în buzunarul de la pantaloni.
Să presupunem că merg pe lângă o şosea cu trafic intens şi nu aud TM care începe să-mi sune, ci îmi dau seama că o face, datorită faptului că l-am pus şi pe vibraţii.
Pâna îl aud, duc mâna la buzunar, îl scot şi îl duc la ureche, TOATĂ zona bazinului meu a fost iradiată drastic!”

Doctorul avertizează că iradierea este cumulativă și că telefoanele obişnuite iradiază puternic, însă şi mai puternic iradiază telefoanele mobile cu internet, dar cel mai mult iradiază stick-urile („wirelles”) de conectare la internet prin unde.


R.M.