10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 13:03

ÎPS Teodosie nu vrea la pensie

spot_img

ÎPS Teodosie nu vrea să renunțe la meseria de profesor. Arhiepiscopul Tomisului a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit mandatul de profesor titular, după ce a împlinit 65 de ani. 

Profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), ÎPS Teodosie nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular. Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani pe 12 decembrie 2020, relatează Info Sud-Est.

Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis Info Sud-Est că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie.

ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al universității în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”. Din cauza deciziei, IPS Teodosie a dat în judecată universitatea.

R.D.