0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 18:19
No menu items!

ÎPS Teodosie face slujba de Bobotează în Portul Tomis cu 20.000 oameni: “Aghiasma nu infectează”

spot_img

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a anunțat, luni, într-o conferință de presă privind organizarea slujbei de Bobotează pe 6 ianuarie la Constanța, că “Dacă anul trecut nu ne-am infectat peste 10.000, câți au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea cazuri”. El a estimat că anul acesta vor fi peste 20.000 de credincioși la eveniment.

IPS Teodosie a criticat constant restricțiile impuse de pandemie, în ultimii doi ani. Întrebat la conferința de presă dacă oamenii nu se vor îmbulzi pentru apa sfințită, ignorând astfel măsurile de distanțare impuse de autorități pentru organizarea unui asemeenea eveniment, înalt prelatul a răspuns că “aghiasma nu infectează, nu este periculoasă”.

“Nu interpretaţi ca o lipsă de civilizaţie sau de altceva această îmbulzeală, ci este tocmai râvnă. Și în jurul Mântuitorului se îmbulzeau oamenii şi niciodată nu a făcut ordine (…) Dacă vedeţi că oamenii se mai înghesuie, aceasta este evlavia, râvna să ajungem, să nu rămânem fără apă (…) Aghiasma nu infectează, nu este periculoasă. Nici Sfânta Împărtăşanie, nici Aghiasma nu infectează şi noi nu avem o astfel de rată ridicată a infectărilor”, a mai spus IPS Teodosie.

El a subliniat că nici anul trecut, când la slujbă au participat peste 10.000 de credincioși, “nu ne-am infectat”.

Pentru slujba de Bobotează, care va avea loc pe 6 ianuarie, la Constanța, au fost pregătite 150.000 de sticle cu apă sfinţită, fiind așteptate 20.000 de persoane. 

Foto:news.ro

Dalia Constantin