Ipocrizia are picioare scurte. Ludovic Orban, în 2013: Procurorii-șefi nu trebuie numiți de președinte. VIDEO

Dacă acum PNL și liderul partidului se opun vehement eliminării președintelui României din procedura de numire a procurorilor-șefi, în urmă cu patru ani, Ludovic Orban spunea exact contrariul.

Imediat după ce, pe 23 august, ministrul justiției, Tudorel Toader, venea cu propunerea de eliminare a președintelui României din procedura de numire a procurorilor-șefi, Ludovic Orban lansa un atac furibund la acesta și la coaliția de guvernare spunând că se opune acestei propuneri legislative. „PNL se va opune categoric propunerilor formulate de ministrul justiţiei, în special aceea de a elimina preşedintele din procedura de numire a şefilor parchetelor”, spunea, în 23 august, Ludovic Orban.

Cu exact patru ani în urmă, Ludovic Orban, pe atunci opozant al președintelui vremii, Traian Băsescu, susținea exact contrariul. „Atâta timp cât procurorul general, șeful DNA, șeful DIICOT sunt numiți de președinte, care este un politician ales în această funcție, la propunerea ministrului justiției, întotdeauna va exista interferență în justiție și întotdeauna o să existe tentative de comandă politică”, spunea Orban într-o emisiune, la B1 TV.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU