13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:00
No menu items!

iPhone va fi distribuit din ianuarie de cel mai mare operator telecom din lume, după 6 ani de negocieri

spot_img

Apple

Apple a ajuns la un acord cu China Mobile după şase ani de negocieri, cel mai mare operator telecom din lume după numărul de clienţi. Compania urmează să distribuie, din luna ianuarie, modelele iPhone în reţeaua proprie de magazine.

Ambele companii se confruntă cu scăderea cotei de piaţă pe cea mai mare piaţă telecom din lume, de 1,2 miliarde de clienţi, potrivit Bloomberg.

China Mobile va comercializa începând din 17 ianuarie modelele iPhone 5s şi 5c, potrivit unui comunicat transmis de cele două companii, care nu au comentat condiţiile financiare ale acordului.

De asemenea, variantele iPhone pentru China Mobile vor fi disponibile prin reţeaua de magazine a Apple din China.

Apple are acum acorduri de distribuţie cu toţi operatorii din China, unde Samsung Electronics este lider de piaţă, iar majoritatea smartphone-urilor comercializate rulează sistemul de operare Google Android.

Al doilea operator din ţară, China Unicom, are un acord de distribuţie cu Apple începând din 2009, iar China Telecom, al treilea jucător de pe piaţă, comercializează iPhone-uri din luna martie a anului trecut.

Pentru China Mobile, care are 763 milioane de clienţi, introducerea iPhone în ofertă ar putea atrage clienţi care cheltuiesc mai mult şi sunt interesaţi de serviciile de date 4G, contribuind la creşterea profitabilităţii companiei după primul de scădere a profitului din ultimul deceniu.

D.M.