13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:04
No menu items!

Ionică Nechifor (PNL) dă europarlamentarele pe campania agricolă de primăvară

spot_img

ionica-nechifor

În timp ce Crin Antonescu își pune în joc funcția de președinte al PNL pentru un scor bun la europarlamentarele din 25 mai, unii dintre liderii din teritoriu ai partidului au probleme mult mai importante, precum politicile agricole pentru 2014 – 2020, campania agricolă de primăvară sau cea de toamnă.

Este și cazul lui Ionică Nechifor – care a renunțat la coordonarea campaniei electorale a PNL Botoșani pentru europarlamentare, în schimbul campaniei agricole de primăvară…și de toamnă.

Contactat marți de Sursa Zilei pentru a explica motivele care au stat la baza deciziei sale de a renunța la coordonarea campaniei electorale, Ionică Nechifor se afla în mijlocul unei dezbateri aprinse pe tema strategiei agricole la Ministerul Agriculturii.

Uitați, acum sunt la Ministerul Agriculturii, discutăm despre Strategia agricolă 2014-2020. Vă dați seama că nu am timp (de europarlamentare – n.r.). Eu coordonez o asociație, o stațiune de cercetare – Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți, secretar general la federație…PREA MULTE, PREA MULTE… Problemele din agricultură mă împiedică să mă ocup de europarlamentare, pentru că sunt urgente. Nu stă PNL într-o singură echipă, mai sunt oameni acolo, care se pot ocupa de europarlamentare. Sunt foarte importante și problemele astea, dacă nu le punem la punct până la sfârșitul lunii mai, o pățim în 2014 – 2020 așa cum am pățit-o în 2007 – 2012, ne confruntăm cu toată perioada politicii agricole comune, nu cred că ar fi cazul să ne confruntăm cu aceleași probeleme, că deja avem o experiență.

Ionică Nechifor

PNL Botoșani

Întrebat ce legătură are creșterea animalelor – obiectivul prioritar al stațiunii pe care o conduce la Popăuți – cu culturile de primăvară, invocate și în adresa transmisă conducerii PNL Botoșani, prin care renunță la funcția de șef al campaniei electorale, Ionică Nechifor s-a grăbit cu noi explicații:  Avem și 1.100 de hectare de teren, care și alea trebuie lucrate, trebuie și alea gestionate cum trebuie. Mă interesează strict politicile agricole care se vor implementa din 2014. Sunt foarte importante. (…)Și europarlamentarele sunt foarte importante, dar, având în vedere că mai sunt oameni care se pot ocupa și pot coordona o campanie, trebuie să ne împărțim atribuțiile”.

Întrebat de ce nu a respins încă din ianuarie (când a fost desemnat – n.r.) propunerea de a coordona campania electorală și a ales să facă asta abia acum, cu aproape o lună înainte de startul campaniei și după ce PNL ales să iasă din USL și de la guvernare, Ionică Nechifor a întărit: „Eu am avut încă din ianuarie o discuție cu președintele (președintele PNL Botoșani Florin Țurcanu – n.r.), i-am spus atunci că nu știu dacă fac față, dar, dacă trebuie, mă ocup…Dar între timp au apărut mult prea multe probleme, pe partea aceasta, de agricultură…”.

Raluca Dan