33 C
București
duminică, 7 august 2022 - 19:55
No menu items!

Ion Vărgău, noul secretar general al Senatului

spot_img

ion vargau

Plenul Senatului a ales, luni, prin vot, un nou secretar general al acestei Camere – Ion Vărgău, în locul lui Dan Mihalache, care și-a anunțat demisia din această funcție.

Ion Vărgău, care a deținut până în prezent funcția de secretar general adjunct al Senatului, a fost ales cu 130 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere.

Totodată, în funcția de secretar general adjunct al Senatului a fost ales Horia Ioan Marinescu, la propunerea grupului parlamentar al PC. Acesta a întrunit 121 de voturi „pentru”, patru voturi „împotrivă” și șapte abțineri.

„Biroul Permanent a luat act de faptul că domnul Dan Mihalache, secretarul general al Senatului, a demisionat din funcție și a constatat vacanța acestei funcții. Pe baza discuțiilor care au avut loc în Biroul Permanent și între liderii politici, au fost făcute nominalizări, urmând să fie ales un secretar general al Senatului, în persoana secretarului general adjunct de astăzi, domnul Ion Vărgău. De asemenea, s-a propus ca în locul domnului senator Vărgău să fie nominalizată o propunere din partea grupului PC, în persoana domnului Horia Ioan Marinescu, care de asemenea va fi supusă votului”, a anunțat luni, după ședința conducerii Senatului, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Ion Vărgău a mai deţinut funcţiile de prefect al judeţului Tulcea, între 2001 şi 2004, senator PSD în legislatura 2004 – 2008, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Tulcea (decembrie 2008 – martie 2009), subprefect de Tulcea (martie 2009 – noiembrie 2009) şi director general al Direcţiei Generale de Administrare Patrimoniu, la nivelul Senatului României (noiembrie 2009 – ianuarie 2011).

D.M.