20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:28
No menu items!

Ion Iliescu, maestrul poreclelor

spot_img

Etichetele puse de fostul președinte au făcut carieră

Ion Iliescu_SZ

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, ar putea câștiga, de departe, medalia de aur la concursul „etichete pentru politicieni”. A făcut-o rar, dar și când a făcut-o, acestea s-au lipit definitiv de fruntea „norocoșilor” intrați în vizorul său. 

„Prostănacul” este numele cu care l-a alintat Iliescu pe Geoană. Și n-a mai scăpat de poreclă, indiferent ce a făcut. Mircea Geoană s-a ales cu eticheta după ce, în 2004, în campania electorală prezidențială, meciul Năstase contra Băsescu, a ieșit cu o declarație care a schimbat soarta alegerilor, spunând că PSD nu are nevoie de voturile PRM.

Cea de-a doua etichetă celebră a fost lipită pe fruntea lui Victor Ponta. Tânărul și proaspătul șef al PSD luase niște măsuri la partid care nu au fost pe placul lui Ion Iliescu. Acesta a ieșit public și l-a catalogat pe Ponta drept „cârlan”, făcând aluzie la tinerețea și avântul specific vârstei.

Ultimul intrat în galeria etichetărilor iliesciene este Crin Antonescu. Aseară, după anunțarea rezultatelor alegerilor și analiza situației în contextual ruperii USL decise de Crin Antonescu, liderul liberal a primit de la Ion Iliescu epitetul „lichea”.

Nicoleta Vera