24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 14:50

Ion Dichiseanu a murit. Îndrăgitul actor s-a stins la vârsta de 87 de ani

spot_img

Ion Dichiseanu a murit joi. Actorul, de  87 de ani, era internat de mai bine de 3 luni în spital în urma unor probleme de sănătate.

Actorul era internat de mai bine de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală. Ion Dichiseanu a fost infectat cu o bacterie periculoasă.

Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor, dezvăluia la începutul lunii trecute, că Ion Dichiseanu era internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență Floreasca.

“Acum este mult mai bine faţă de cum a ajuns la spital, noi ne rugăm în continuare să fie din ce în ce mai bine şi să ajungă acasă. Stă de ceva vreme în spital şi nu e uşor nici pentru noi, nici pentru el. Starea lui este stabilă, este staţionar, dar noi vrem să îl aducem repede acasă şi ne rugăm la Doamne Doamne să fie lângă el. Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală. Diagnosticul nu era unul plăcut, cred că mulţi nu ar fi trecut peste”, declara Ioana Dichiseanu, la Prima TV.

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.