3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 4:52
No menu items!

Ion Cristoiu: PSD va vota prelungirea stării de alertă

spot_img

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu demonstrează, într-o analiză editorială, că PSD va vota prelungirea stării de alertă, ținând cont de nuanţele din declaraţiile aparent contradictorii ale președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„După ce Klaus Iohannis anunţat prelungirea stării de alertă, liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, s-au năpustit pe televiziuni pentru a declara că partidul nu va vota aşa ceva în Parlament. Asta a fost imediat ce preşedintele şi-a încheiat Mesajul adresat Naţiunii. Au urmat apoi ceea ce Lenin numea un pas înainte, doi paşi înapoi. Venea un lider PSD şi nuanţa decizia: Vom vota doar dacă specialiştii (adică PSD-istul Raed Arafat) ne vor aduce argumente solide că e nevoie de o prelungire a stării de alertă. Îi urma un alt lider care respingea nuanţa:

Nu vom vota prelungirea stării de alertă, pentru că…

Şi veneau binecunoscutele argumente ale PSD, între care cel despre afacerile suspecte ale PNL cu achiziţiile de măşti e se definea drept cel mai hazos, dat fiind că PSD fusese şi el acuzat pe vremuri tot de contracte pe şest.

Invitat să fiu prezent (fizic, nu online!) pe la emisiuni să răspund la întrebarea – Va vota prelungirea stării de alertă – am răspuns categoric:

PSD va vota prelungirea stării de alertă!

Zicerile de acum sînt un viclean joc electoral. Liderii PSD ştiu că românii sînt scoşi din minţi de menţinerea noastră într-o stare de urgenţă nedeclarată pe cînd în întreaga lume se desfăşoară o întrecere între state în materie de revenire a vieţii la normal. Şi mai ştiu liderii PSD că românii aşteaptă de la principalul partid de Opoziţie să-i salveze în Parlament din dictatura pe şest la care se dedă Klaus Iohannis prelungind starea de alertă.

E vorba însă de o un joc electoral din partea PSD sub semnul Stai un pic, să te păcălesc!

După ce vor considera că i-au tras pe sfoară pe români inducîndu-le iluzia că PSD e contra, partidul va vota prelungirea stării de alertă.

De ce?

Pentru că opusul stării de alertă e renunţarea la toate măsurile restrictive, aşa cum s-a întîmplat în Bulgaria. Or liderii PSD îşi dau seama cît de uşor s-ar crea în România, prin presa angajată prin contract ca fată-n casă la Guvern isteria Breaking-news-urilor A revenit în forţă Pandemia! Ascundeţi-vă prin case!

Joi, 11 iunie 2020, rămasă în istoria pocnitorilor politice şi prin aniversarea de către Klaus Iohannis pe 11 iunie a Mineriadei din 13-15 iunie, din simplul motiv că pe 13 iunie e ziua sa de naştere, iar pe 14 şi 15, zilele de odihnă după osteneala bairamului de cuviinţă, conducerea restrînsă a PSD a avut o şedinţă mult aşteptată de presă cu o singură întrebare pe limbă:

Va vota sau nu PSD prelungirea stării de alertă?

La finele şedinţei, Marcel Ciolacu a ţinut o conferinţă de presă prefaţată de un Statement:

Fătucele şi guguştiucii din presă au pus mîna pe telefoane şi au dictat Breaking-news-ul intitulat:

Marcel Ciolacu anunţă că este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă!

Titlul a devenit axiomă în presa zilei. Astfel că joi, 11 iunie 2020, după amiază Klaus Iohannis a fost întrebat:

Pare că viaţa m-a contrazis.

Nu, nu m-a contrazis.

Marcel Ciolacu a zis că PSD va vota starea de alertă!

Să zicem că fătucele şi guguştiucii n-au fost atenţi la nuanţa din Statementul lui Marcel Ciolacu:

PSD nu va vota o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile.

Asta nu înseamnă că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă, ci prelungirea stării de alertă care să conţină restricţiile de pînă acum. Ori prin vocea lui Klaus Iohannis Guvernul a anunţat că de la 15 iunie 2020, în noua stare de alertă, o serie de restricţii vor dispărea. Starea de alertă care va fi solicitată Parlamentului nu va fi starea de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Prin urmare, PSD n-are nici un motiv să nu voteze prelungirea. Admiţînd că n-au observat nuanţa, reprezentanţii presei de la faţa locului ar fi aflat că PSD va vota starea de alertă din precizarea lui Marcel Ciolacu potrivit căreia partidul e pentru obligativitatea purtării măştilor în spaţii închise, pentru limitarea persoanelor pentru evenimente şi pentru distanţarea socială. Păstrarea acestor obligaţii nu e posibilă decît în condiţiile stării de alertă. Prin urmare PSD va vota prelungirea stării de alertă.

A spus-o  indirect Marcel Ciolacu”, scrie Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro.