17.6 C
București
marți, 30 mai 2023 - 5:01
No menu items!

Ion Țiriac, distins cu Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne / GALERIE FOTO

spot_img

Distincția i-a fost oferită fostului mare tenismen de vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea

tiriac_oprea_placheta

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, i-a a decernat, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, lui Ion Țiriac, pentru sprijinul constant acordat Ministerului Afacerilor Interne și pentru contribuția adusă la promovarea sportului românesc, a tenisului și a imaginii României în lume.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat că, în discursul său, vicepremierul a subliniat faptul că „domnul Ion Țiriac este o legendă a sportului românesc, un om care a făcut performanță în sport și  s-a implicat în activități caritabile, un patriot care a promovat întotdeauna imaginea României în lume”.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne i-a mulțumit lui Ion Țiriac pentru avionul echipat medical pe care acesta l-a donat Serviciului Mobil de Urgențe Reanimare și Descarcerare (SMURD) din cadrul MAI.

Este un om modest, un om care a ajutat și ajută în continuare foarte mult. Pentru Ministerul Afacerilor Interne, a donat un avion care este folosit pentru intervenții SMURD sau pentru misiuni speciale.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

 

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate naţională a apreciat inițiativa lui Ion Țiriac de a sprijini Clubul Sportiv „Dinamo”, prin  construcția unui patinoar olimpic.

Domnia sa va dona Clubului «Dinamo», sportului românesc, un patinoar (…) Vreau să vă spun că acest patinoar va fi numit «Ion Țiriac». Cred că este expresia patriotismului domnului Ion Țiriac, a faptului că se simte legat de o instituție fundamentală a statului român – Ministerul Afacerilor Interne  și de un Club de legendă – Clubul «Dinamo». Am discutat cu doamna Lipă, am discutat cu juriștii noștri și, de astăzi, facem toate demersurile legale ca să putem  îndeplini acest proiect.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

La rândul său, Ion Țiriac i- a mulțumit lui Gabriel Oprea, declarând că se simte onorat de această distincție, cu atât mai mult cu cât se simte de legat sufletește de această instituție în care a fost încadrat în tinerețe.

Nu am uitat niciodată că aici, în această instituție, m-am format, și de aici am învățat mândria de a fi român„, a precizat Ion Țiriac.

Țiriac a mulțumit și pentru sprijinul pe care Guvernul României îl acordă sportului, referindu-se inclusiv la ceea ce face Ministerul Afacerilor Interne pentru Clubul Sportiv Dinamo.

 „Sunt două mari cluburi – «Dinamo» și «Steaua». Eu cred că ar trebui să ne întoarcem, oarecum, la origine. (…) Trebuie să căutăm să ajutăm și Sănătatea și Învățământul, pentru că asta înseamnă sport”, a spus Ion Țiriac.

La ceremonie au participat și reprezentanţii conducerii Ministerului Afacerilor Interne.