2.9 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 14:11
No menu items!

Iohannis vrea să discute cu Grindeanu despre buget. Punctul cheie – gaura bugetară din 2016, reclamată de Dragnea

spot_img

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni miercuri cu premierul Sorin Grindeanu pentru a discuta despre planurile Guvernului în legătură cu bugetul de stat, a anunțat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

”Președintele României vrea să afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anul 2017. Este o discuție necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestor măsuri și efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei”, a spus luni Dobrovolschi.

Aceasta a precizat că îngrijorările sunt bazate pe cifre și date.

”Nu este străin de nimeni ceea ce se întâmplă în ultima perioadă. La nivelul Administrației Prezidențiale există analize serioase, dar ca și cetățean de rând există aceste îngrijorări bazate pe cifre, pe date. Îngrijorările acestea sunt până la nivelul Administrației Prezidențiale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Luni, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că Guvernul Cioloș a lăsat o gaură în buget de 10 miliarde de lei, care se explică prin diferența dintre veniturile prognozate 231 de miliarde de lei și veniturile realizate – 221 de miliarde.

În replică, fostul ministru al Finanțelor Anca Dragu a declarat că în 2016 s-au realizat economii la buget în sumă de aproximativ 1,5 miliarde de lei, având în vedere că, potrivit estimărilor actuale, anul se încheie cu un deficit bugetar de 2,59% din PIB, sub ținta inițială de 2,8% din PIB.

T.S.