10 C
București
marți, 20 aprilie 2021 - 20:51

Iohannis vrea să-l dea în judecată pe „tânărul prim-ministru”

Președintele spune că acuzațiile lui Victor Ponta sunt false

iohannis-ponta 

Preşedintele Klaus Iohannis ia în calcul acționarea în judecată a premierului Victor Ponta în cazul în care se dovedește că afirmațiile acestuia nu sunt susținute cu probe. Ponta afirmase, miercuri seară, că știe de informațiile pe care i le-au servit lui Iohannis „niște binevoitori liberali, care se luptă cu dinții pentru interesele Schweighofer”.

Klaus Iohannis a precizat că afirmațiile lui Victor Ponta sunt false și a făcut verificări la nivelul Administrației Prezidențiale.

Mi se pare o declaraţie foarte curioasă, am luat act cu surprindere de ea. Afirmă tânărul prim-ministru că are informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu procesatori de lemn. Acest lucru este surprinzător şi fals. Am verificat la nivelul administraţiei prezidenţiale şi nimeni nu s-a intalnici nici cu lobysti, nici cu cineva din PNL. Când am trimis Codul SIlvic la Parlament, am avut un document de la Consiliul Concurenţei care ne prezenta că există risc de infingement. Şi prim-ministrul are datoria să vegheze că legislaţia romana să fie în concordanţă cu cea europeană. Nu a existat niciun indiciu că cineva a încercat să intervină. La mine în niciun caz!

Klaus Iohannis

Președintele României a subliniat că a rugat „organele abilitate” să verifice declarațiile lui Victor Ponta și, dacă acestea nu se confirmă, prim-ministrul va răspunde.

Am rugat pe cei din departamentul juridic să verifice care e încadrarea şi cum putem să facem demersuri în cazul foarte probabil în care sunt nesusţinute de dovezi. Nu e bine dacă iar ne jucăm cu astfel de informaţii că în campanie. Nu mai suntem în campanie, nu mai tolerez aşa ceva

Klaus Iohannis

Valeriu Motoc