19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 22:09

Iohannis: “Vom găsi soluția să ieșim din această criză”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită, marți, țărilor partenere că România va găsi o soluție pentru ieșirea din această criză politică.

“În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.
România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate!”,a declarat președintele la finalul discursului pe care l-a avut, marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Astăzi, președintele ar urma să se întâlnească la Cotroceni cu liderii USR PLUS, potrivit lui Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a declarat, luni seară, că a fost sunat de la Palatul Cotroceni și anunțat să fie prezent marți, la ora 16.00, pentru o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș va lipsi însă de la întâlnirea cu șeful statului, aflându-se într-o vizită de lucru la Palatul Elysee, cu Emmanuel Macron. El a comentat doar anunţul retragerii miniştrilor formațiunii din Guvern, punctând că este corect și că USR PLUS nu mimează democraţia, ci apără reformele şi ţara de hoţie cu orice preţ.

Dan Barna a fost chemat marți după-amiază la Cotroceni. Ce planuri are USR PLUS