4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:28
No menu items!

Iohannis: Viorica Dăncilă încalcă flagrant Constituția, prin nominalizarea unui nou comisar european

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că prin refuzul de a veni la consultări la Cotroceni, pe tema comisarului european, premierul Viorica Dăncilă încalcă flagrant Constituţia, arătând lipsă de responsabilitate politică. Şeful statului o invită pe Dăncilă din nou la consultări.

„Premierul Dăncilă încalcă flagrant Constituţia şi afectează grav credibilitatea României Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Preşedintele României pe o problemă care vizează reputaţia ţării noastre este o încălcare flagrantă a Constituţiei. Gestul premierului arată, totodată, diletantismul şi o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpăţânarea prim-ministrului de a-şi susţine prietenii politici pentru o funcţie în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eşec uriaş şi riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către ţara noastră”, conform comunicatului remis presei de Iohannis.

Şeful statului îi cere premierului să nu pună interesele de partid mai presus de credibilitatea ţării .

„Îi atrag atenţia în mod public doamnei Dăncilă: încetaţi să mai riscaţi credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriţi-vă! Nu mai faceţi de ruşine România cu toţi oamenii neprofesionişti şi cu probleme de integritate pe care insistaţi să îi nominalizaţi atât în Guvern, cât şi în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, se mai arată în declaraţia preşedintelui.

Klaus Iohannis îi solicită, totodată, premierului să vină la consultări la Palatul Cotroceni.

„Îi cer din nou premierului să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă o nouă nominalizare pentru poziţia de comisar european, doar în urma consultării cu Preşedintele României şi după obţinerea avizului Parlamentului”, subliniază Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă miercuri, la consultări, pe tema nominalizării persoanei pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, a anunţat Administraţia Prezidenţială.