4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 3:20

Iohannis va anunța premierul interimar la 11.30. Programul consultărilor cu partidele

spot_img

Președintele Klaus Iohannis va sustine joi, la ora 11.30, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. Potrivit unor surse oficiale, șeful statului va anunța numele premierului interimar în această conferință de presă.

Tot joi, începând cu ora 15.00, Klaus Iohannis se va întâlni cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni fiind PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a trimis, miercuri seară, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările vor începe joi, la ora 15.00, cu PSD, urmând ca PNL să intre la consultări la ora 17.00, UDMR la ora 18.00 şi minorităţile la ora 19.00.

La ora 16.00, Klaus Iohannis avea anunţată deja o ceremonie de decorare a Colegiului Juridic franco-român de studii europene.

Consultările vor continua vineri, când la Palatul Cotroceni vor fi chemaţi liderii UNPR, de la ora 11.30, şi ALDE, de la ora 12.30.