2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:40
No menu items!

Iohannis: Sunt convins că vom avea creșteri de impozite și taxe în 2015

spot_img

După două seri consecutive de confruntare directă, Iohannis apare joi singur într-un studio TV

Iohannis_DNA_SZ

Candidatul ACL Klaus Iohannis a declarat că, în 2015, vor crește taxele și impozitele în România, din cauza politicii fiscale ”catastrofale” a Guvernului Ponta, aducând ca argumente obligațiile bugetare și simulările făcute în interiorul ACL.

”Sunt convins că vom avea creșteri de impozite și taxe. (…) Există calcule care se fac acolo, care simulează creșterea cotei unice sau creșteri pe diverse impozite și taxe”, a spus Iohannis, joi, la Digi24.

Acesta s-a referit la faptul că Guvernul trebuie să acopere cheltuieli de 15,4 miliarde de lei în 2015, pentru a menține CAS redus cu 5 puncte procentuale, pentru a crește pensiile și pentru a da 2% din PIB pentru Apărare. Iohannis a spus că deficitul bugetar s-ar duce la peste 3%, iar FMI ar obliga România să crească taxele.

Întrebat dacă aceste creșteri de taxe și impozite vor fi impuse în 2015 chiar dacă va fi un guvern al ACL, Iohannis a spus: ”La anul vom avea creșteri de impozite și taxe, din cauza politicii catastrofale a Guvernului Ponta”.

Iohannis a afirmat că, în cazul în care va deveni președinte, cu Victor Ponta prim-ministru, nu va putea împiedica politica fiscală a guvernului, dar că își dorește un guvern al ACL, care ar putea lua ”măsuri economice”.

Joi, Mediafax a publicat o informație potrivit căreia Guvernul va renunța la cota unică de 16% și va introduce trei trepte de impozitare – 15%, 25% și 35%. Ministrul Bugetului Darius Vâlcov a negat existența unui astfel de plan.