27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:12
No menu items!

Iohannis şi Metsola, în acelaşi avion. Zboară spre Chişinău, fără escală la Sibiu

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Parlamentului European Roberta Metsola călătoresc cu acelaşi avion către Republica Moldova, unde are loc al doilea summit al Comunităţii Politice Europene. 

Zborul președintelui României va fi direct, fără escală la Sibiu, așa cum s-a întâmplat de multe ori în cazul deplasărilor acestuia în străinătate.

”Din Bucureşti spre Republica Moldova alături de preşedintele Parlamentului European Roberta Metsola, pentru o întâlnire importantă a familiei europene, unită în jurul valorilor sale. Este un moment oportun pentru a arăta că Republica Moldova nu este singură, iar UE e alături de cetăţenii Republicii Moldova în realizarea aspiraţiilor lor europene legitime”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Republica Moldova găzduieşte joi un eveniment fără precedent în istoria sa. Aproape 50 de lideri din Europa se reunesc pentru al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, un for de discuţii creat anul trecut după invazia Rusiei în Ucraina vecină. 

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o intervenţie în cadrul sesiunii plenare şi va participa la grupul de lucru privind securitatea.

                                                                                                                 Adina Silav