Iohannis se acoperă de penibil. Constituțional, plecarea sa în concediu este motiv de vacanță a funcției de președinte

Președintele Klaus Iohannis întreține gratuit un conflict politic cu premierul României, fără niciun argument de logică sănătoasă.

Atacarea la Curtea Constituțională a deciziei premierului Viorica Dăncilă de a-i delega anumite atribuții vicepremierului Paul Stănescu, pe perioada concediului de odihnă, este un atac politic absolut gratuit. Mai ales că premierul Viorica Dăncilă l-a informat telefonic, vineri dimineață, pe Klaus Iohannis despre plecarea sa în concediu. La câteva ore, Iohannis sesizează Curtea Constituțională

Pe lângă faptul că nu ia în calcul și situațiile precedente în care s-au aflat și foștii premieri, care au procedat întocmai, preşedintele Klaus Iohannis ignoră cazurile în care și el a plecat în concediu. Astfel, dacă Iohannis consideră că plecarea în concediu a prim-ministrului este o „incapacitate de exercitare a funcţiei” şi că trebuia să desemneze un interimar, atunci şi plecările sale în concediu sunt situaţii în care președintele este în „incapacitatea temporară de exercitare a funcţiei”, iar, conform articolului 98 din Constituţie, atribuţiile sale trebuie preluate automat de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor. „Dacă funcția de președinte devine vacantă, ori dacă președintele este suspendat din funcție sau dacă se află în IMPOSIBILITATEA TEMPORARĂ de a-și exercita atribuțiile interimatul se asigură în ordine de președintele Camerei Deputaților sau de președintele Camerei Deputaților”.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU