12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 16:51

Iohannis: Revocarea lui Kovesi, o chestiune de oportunitate politică

spot_img

Prezent la Bruxelles la reuniunea Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliştii români despre cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi formulată de ministrul justiției.

Șeful statului s-a referit mai exact la prevederile Legii 303/2004, care nu-i dă posibilitatea refuzului de a accepta propunerea de revocare.

„Am auzit aseară, printre multe lucruri şi un lucru care pare interesant. Dacă legea prevede o posibilitate sau o oportunitate, atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea prevede că preşedintele revocă, e o chestiune de oportunitate politică. Preşedintele decide dacă revocă sau nu”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Klaus Iohannis a precizat că va fi făcută, la Cotroceni, o analiză serioasă. „Noi avem la Cotroceni departamente de specialitate. Oamenii aceia sunt foarte bine pregătiți pe juridic și pe constituțional și vor face o analiză serioasă. Atâta vreme cât nu am văzut un raport, mi-e greu să fac o evaluare. Va dura un pic”, a spus Iohannis, accentuând asupra faptului că prestația ministrului justiției nu i-a plăcut, iar raportul este „lipsit de claritate și temeinicie, la o primă citire pe diagonală”.

Emanuel Stan