10.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:47

Iohannis: Respectăm meritocrația în educație. Vijulie: posturile s-au tras la sorți

spot_img

În timp ce, marți seară, președintele Klaus Iohannis clama meritocrația în sistemul de educație, într-o declarație la Cotroceni, filialele PNL și-au împărțit, prin tragere la sorți, posturile din Guvern, inclusiv pe cel de secretar de stat în Ministerul Educației care îi va reveni Violetei Vijulie. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Vijulie, într-o declarație pentru Edupedu.ro. 

Violeta Vijulie a confirmat pentru Edupedu.ro că va fi secretar de stat la Ministerul Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul. Violeta Vijulie, autointitulată expert în comunicare, o va înlocui pe Mihaela Popa.

Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3”, a afirmat Violeta Vijulie, pentru Edupedu.ro.

Întrebată dacă tragerea la sorți este ceea ce o recomandă pentru postul de secretar de stat în Ministerul Educației, Vijulie a răspuns: “Aceasta este modalitatea în care a revenit acest post la PNL. Ce mă recomandă pe mine este că am lucrat pe fonduri europene și faptul că în câteva luni la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici eu am reușit să fac rost de fonduri europene pentru prevederi din codul administrativ pentru care nu era alocat buget, în situația în care toate liniile de finanțare erau închise”.

Vijulie trece la Ministerul Educaţiei şi pentru că şefia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici ar fi fost “cerută” de USR, potrivit sursei citate. 

Iohannis, despre meritocrație în educație

Marți seara, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la schimbarea directorilor de şcoli, că acţiunea nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei şi “ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală”. El a adăugat că atunci când vor avea loc primele concursuri pentru aceste funcţii va urmări cum se respectă principiul meritocraţiei.

Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presă de marţi, despre schimbarea unor directori de şcoli. El a afirmat că este o acţiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei, ştiut fiind faptul că mandatele multor directori de şcoli se terminau în 9 ianuarie, menţionând că pentru unii dintre ei mandatele au fost prelungite.

Cred că vom putea vorbi de o Românie normală şi Românie educată abia după ce terminăm cu această pandemie, organizăm concursuri ca la carte şi atunci vom intra în normalitate. Ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, ori s-au prelungit mandatele, ori s-au dat mandate noi pentru câteva luni de zile“, a spus Iohannis.

Iohannis a adăugat că atunci când vor avea loc primele concursuri va urmări “cu foarte mare atenţie cum se respectă principiul meritocraţiei în aceste chestiuni”.