19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:31
No menu items!

Iohannis, reacție în scandalul dragării canalului Bîstroe: „E nevoie să vorbim cu ucrainenii, doar că acest lucru nu prea s-a întâmplat”

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a criticat miercuri, de la Varșovia, politicienii care s-au grăbit să conteste lucrările de dragare efectuate pe canalul Bîstroe și a precizat că partea ucraineană a solicitat discuții la nivel de experți cu Ministerul Transporturilor, Mediul și Externelor, dar aceste discuții nu au avut loc.

„Pentru a ști ce se întâmplă e nevoie să vorbim cu ucrainenii doar că acest lucru nu prea s-a întâmplat. La noi o serie de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo. Ucrainenii au solicitat să existe discuții la nivel de expert și cu Ministerul Transporturilor, și cu Ministerul Mediul și pe Externe. Aceste discuții nu au avut loc, dar ai noștri, inflamați și hotărâți, fac afirmații care nu au încă un fundament”, a spus președintele Iohannis, într-o declarație de presă susținută în Varșovia, răspunzând la întrebările ziariștilor.

Iohannis a atras atenția că „ucrainenii spun că draghează pentru întreținere și cred că e legitim să se verifice împreună cu ei”, deoarece „până la urmă e teritoriu ucrainean”.

El a precizat că le recomandă politicienilor care au intervenit pe marginea acestui subiect ca, înainte să „țină discursuri inflamate, să lase experții să vadă ce este acolo”.

R. Dan