1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:27
No menu items!

Iohannis, prima ieșire după alegeri: Nu există un câștigător

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a avut, luni seară, prima ieșire publică după alagerile parlamentare, când PSD a obținut un număr mai mare de mandate decât partidul pe care președintele îl păstorește de la Cotroceni. De la Cotroceni însă rezultatul se vede diferit:

  • „Rezultatele arata ca nu exista un castigator clar al acestor alegeri. Iar daca ne uitam pe rezultatele care momentan se numesc provizorii dar s-au numarat aproape toate voturile, vedem ca PNL in 2016 obtinuse 20% si acum a obtinut 25%, deci o crestere clara. USR intre timp cu PLUS a obtinut in 2016 un scor de 8% si au crescut acum la 15% deci evident o crestere. PSD care obtinuse in 2016 45% a scazut dramatic la 29%. Partidele de centru dreapta au obtinut peste 50% din voturile valabil exprimate si acesta a fost obiectivul meu. In acest fel PSD poate in fine sa ramana in afara deciziei politice”, a declarat Klaus Iohannis.
  • Se cristalizează o coaliție de centru-dreapta. Peste doar câteva zile voi convoca consultări care se vor regăsi in noul Parlament, pentru a găsi cea mai bunîă soluție pentru România. Noul guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare și va prezenta un proietc d buget pentru 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni.Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele din noul Parlament pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”, a afirmat președintele.