8.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 5:19

Iohannis: Portughezii vor să investească în securitatea energetică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România îşi propune să devină un exportator de securitate energetică în regiune, iar companii portugheze şi-au exprimat deja intenţia de a investi

ki

România îşi propune să devină un exportator de securitate energetică în regiune, iar companii portugheze şi-au exprimat deja intenţia de a investi în România în acest domeniu.

Klaus Iohannis, președintele României

Totodată, preşedintele a precizat că s-a convenit ca România şi Portugalia să continue cooperarea în domeniul politico-militar şi să se coordoneze “mai strâns” în cadrul UE. România a achiziţionat în 2013 avioane multirol F16 de la Portugalia.

Preşedintele Iohannis a spus că a mai discutat cu Aníbal Cavaco Silva şi despre viitorul UE, despre evoluţiile economice şi securitatea energetică.

Dat fiind că atât Portugalia, cât şi România sunt state la frontierele UE, am avut un schimb de opinii mai aplicat pe tema migraţiei, a Politicii europene de Vecinătate, cu cele două dimensiuni ale sale, estică şi sudică, precum şi despre prevenirea şi combaterea terorismului.

Klaus Iohannis, președintele României

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a preşedintelui Republicii Portugheze, Aníbal Cavaco Silva.