Iohannis, pesimist la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înainte de plecarea la Bruxelles, că regretă că decizia JAI prin care României i-au fost alocaţi alţi 2.475 de refugiaţi nu a fost luată prin consens, în baza unor negocieri, ci prin vot majoritar. El a precizat că această decizie a JAI nu va putea fi schimbată în Consiliul European.

”Regretăm şi eu regret că aceste decizii în loc sa fie luate prin consens, în baza unor negocieri, s-au luat prin vot majoritar. Nu cred că împărţirea cotelor obligatorii prin vot rezolvă acestă problemă. Această împărţire matematică nu ţine cont de o serie de factori foarte importanţi”, a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Șeful statului a mai spus că ministrul de interne a participat la JAI ”cu un mandat perfect, de la Guvern, întărit de decizia CSAT”.

Klaus Iohannis a arătat că România respinge în continuare decizia de impunere a unor cote obligatorii de refugiaţi, iar acest punct de vedere a fost susţinut încă din martie.

Iohannis a mai spus că decizia luată marţi seară în JAI nu va mai fi discutată şi ”revotată” în şedinţa de miercuri a Consiliului European de la Bruxelles, la care va participa şi el.

NICIUN COMENTARIU