Iohannis: Nu mă tem de suspendare. Persoanele cercetate penal nu au ce căuta în conducerea statului

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu se teme de o eventuală suspendare, după ce reprezentanți ai PSD au anunțat că există această posibilitate, în cazul în care Guvernul Dăncilă nu era acceptat.

„Cred că vă amintiți… Nu mi-a fost și nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv pentru suspendare și incet, dar sigur, trebuie să eliminăm acest factor din opinia publică și politică. Nu cred că trebuie această posibilitate de suspendare să fie un argument în dezbaterea publică, politică. Pentru mine nu este un factor de decizie”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a reiterat că persoanele cercetate penale nu au ce căuta în fruntea statului. „Aceste discuții sunt deocamdată discuții informale. Eu cred că voi fi informat și oficial despre persoanele care vor fi propuse. Însă părerea mea despre persoanele care sunt cercetate penal sau care sunt în curs de a fi judecate penal, sau care au condamnări penale o cunoașteți. După părerea mea, nu au ce căuta în fruntea statului”, a spus Klaus Iohannis.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU