5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 15:19
No menu items!

Iohannis nu e de acord ca Guvernul să se răzgândească pe salariile mărite ale demnitarilor

spot_img

Șeful statului a postat pe rețeaua de socializare precizări legate de disputa privind majorarea salariilor demnitarilor

palatul-victoria

Președintele susține că în ultimele luni, a discutat cu premierul Victor Ponta de mai multe ori tema salarizării demnitarilor. Pentru Iohannis, este o chestiune de principiu ca un ministru sau un demnitar să nu aibă venituri mai mici decât proprii subordonați.

Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.
În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.
Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional.

Klaus Iohannis

Victor Ponta a anunțat, tot pe rețeaua de socializare, vineri dimineață, că nu este de acord cu majorarea indemnizațiilor demnitarilor înaintea celorlalți bugetari și că miercurea viitoare, la ședința de guvern, va retrage ordonanța semnată miercurea trecută de cabinetul său și de Gabriel Oprea, prim-ministru interimar la acea dat. Oprea a reacționat și el la decizia lui Ponta, spunând că acesta știa de ordonanță încă de miercuri dimineață, înainte de adoptarea ei în ședința de guvern, fiind de acord cu această ordonanță.