3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:37
No menu items!

Iohannis nu a ratat ocazia să facă politică în fața elevilor. Declarația care i-a făcut pe elevi să râdă

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis nu a ratat, luni, la deschiderea noului an școlar să facă trimiteri, în discursul său, la politică, în fața elevilor de la Școala Gimnazială „Ferdinand I”, București.

Klaus Iohannis a ținut să-i taxeze și de această dată pe politicienii care comit „erori de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare”, replică ce a provocat un val de râsete printre elevi.

„Ați văzut însă și voi, dragi copii, unii politicieni se tem de școală! (…) Aici, în școală, sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare. Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora.

Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională. Sau cum se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini.

Valeriu Motoc