9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:03

Iohannis – nou mesaj pe Facebook. Alături de cine este preşedintele

spot_img

Preşedintele a pledat, sâmbătă, pe contul său de pe reţeaua de socializare, pentru mersul pe bicicletă

Iohannis_bicicleta

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, sâmbătă, pe contul său de Facebook, un mesaj în care pledează pentru mersul pe bicicletă. Şeful statului a arătat că folosirea bicicletei, duminica în parc sau în fiecare dimineaţă spre serviciu, ne menţine sănătoşi, reduce traficul rutier şi, implicit, poluarea.

Viața din marile orașe este de multe ori agitată și aglomerată, iar îmbunătățirea calității vieții trebuie să reprezinte un obiectiv pe termen mediu și lung. Mersul cu bicicleta fie duminica în parc sau în fiecare dimineață spre serviciu ne menține sănătoși, reduce traficul rutier și implicit poluarea. Sunt alături de bicicliști și îndemn cât mai multe persoane să se deplaseze folosind bicicleta.

Klaus Iohannis
preşedintele României

Iohannis a folosit, la finalul postării sale, hashtag-ul “oraspentruoameni“.

Mai multe ONG-uri organizează sâmbătă, de la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, o acţiune la care bucureştenii sunt invitaţi în stradă pentru a cere “un #oraspentruoameni”, potrivit site-ului unitischimbam.ro.

Potrivit organizatorilor, motivele organizarii adunării publice sunt “neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitală europeană, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete şi neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate”.

R.D.