23.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 10:23
No menu items!

Iohannis merge să se răcorească la Bruxelles, unde temperatura este de 23 de grade, la Summit-ul Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene

spot_img

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 iulie 2023, la al treilea Summit Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (UE-CELAC), care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. La reuniune vor participa șefii de state și de guverne din cele două regiuni.

Summitul are ca scop principal relansarea parteneriatului dintre UE-CELAC, în contextul evoluțiilor geopolitice internaționale complexe influențate inclusiv de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Parteneriatul reînnoit se va axa în mod prioritar pe conectivitate sustenabilă, sprijinirea tranziției verzi și a digitalizării, creșterea rezilienței lanțurilor valorice de pe cele două continente, reafirmarea importanței multilateralismului, a principiilor Cartei ONU, a bunei guvernanțe și a valorilor democratice.

Președintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la masa rotundă cu tema „Combaterea schimbărilor climatice: spre o tranziție echitabilă și durabilă”, unde va susține rolul activ pe care țara noastră este pregătită să îl asume în cooperarea UE–CELAC în acest domeniu.

D.Constantin