10.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 12:26
No menu items!

Iohannis, la CSM: Epoca protocoalelor secrete s-a încheiat

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la şedinţa plenului CSM în care se alege conducerea Consiliului pe anul 2020.

Judecătoarea Gabriela Baltag a adus în discuţie tema protocoalelor secrete şi a reproşat că de prea multă vreme, justiţia este subiect de campanie electorală.

“Ne-am bucura să dați semnalul ca justiția să nu mai fie subiect de campanie electorală. Este subiect de campanie de prea multă vreme și ne-am întrebat ce ar face politicienii dacă nu ar mai fi justiția. Probabil nu ar mai fi politicieni. Ne-am dori ca în anii ce urmează să vă gândiți la suferințele acestor cetățeni, la impactul asupra lor al unor intervenții oculte, de natura unor protocoale secrete. Aș vrea ca președinte să poată să vorbească deschis despre acest lucru și am încredere că o veți face. Nu trebuie să ocolim acest lucru”, a afirmat Gabriela Baltag, potrivit Antena 3.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a spus că epoca protocoalelor este încheiată şi că aceasta nu va mai reveni.

“Acea etapa a protocoalelor s-a incheiat de mult si voi veghea sa nu mai revina niciodată.
Acea intrare cu bocanii a politicienilor sau mai bine zis a partidelor, ca să nu generalizez, în justiție s-a terminat! Cât voi rămâne eu nu se va mai repeta. Într-o Românie normală nu avem ce discuta de justiție. Justiția se înfăptuiește, nu se discută, a spus Klaus Iohannis la CSM.