8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 0:56

Iohannis, la bilanțul DNA: Vinovații să nu mai beneficieze de bunurile obținute ilegal

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la ședința de bilanț a activității DNA, pe anul 2016, că lupta anticorupție presupune și ca vinovații dovediți să nu se mai bucure de banii sau bunurile dobândite ilicit.

La o zi după decizia definitivă a Curții de Apel Pitești, prin care Klaus Iohannis și soția sa au rămas fără casa din Sibiu, luată cu acte false, președintele a participat la ședința de bilanț a DNA pe anul 2016. În discursul său, Klaus Iohannis a apreciat rezultatele DNA, a criticat intenția Guvernului de modificare a codurilor penale și s-a referit la recuperarea prejudiciilor.

„Datele şi cifrele din raportul de activitate arată într-adevăr faptul că lupta DNA împotriva marii corupții duce la bunăstare socială, lucru care se va reflecta în primul rând în buzunarele cetățenilor.

Din acest punct de vedere, un subiect extrem de important rămâne cel al recuperării prejudiciilor produse statului prin fapte de corupţie comise de persoane pentru care s-a stabilit vinovăţia, prin decizie judecătorească definitivă.

Activitatea instituţiilor cu atribuţii în acest domeniu trebuie să fie una susţinută, pentru ca rezultatele să devină cu adevărat semnificative într-un domeniu în care cetăţenii au, pe bună dreptate, mari aşteptări.

O societate în care lupta anticorupţie este eficientă este una în care cei care au fost găsiţi vinovaţi nu se mai bucură în continuare de banii sau bunurile dobândite prin încălcarea legii”, a declarat Klaus Iohannis.

Andrei Tudor