16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 19:57

Iohannis l-a numit ambasador pe cel pe care l-a căsătorit. Tatăl diplomatului, fost director în Primăria Sibiu

spot_img

Klaus Iohannis a aprobat joi 19 numiri de ambasadori. Printre aceștia se regăsește și Mihai Alexandru Grădinar (propus ambasador al României în Danemarca).

Potrivit jurnaliștilor sibieni, Mihai Alexandru Grădinar este fiul fostului director al SC Energie Termică (subordonată Primăriei Sibiu), Ilie Grădinar, supranumit “Ilie Gigacalorie”, acum un afacerist cunoscut în Sibiu și apropiat al actualului președinte. De altfel, Klaus Iohannis a oficiat, în perioada în care era primar al Sibiului, căsătoria lui Mihai Alexandru Grădinar.

Pe lista șefilor de misiuni diplomatice numiți de Iohannis se mai regăsesc șeful Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache (propus ambasador la Londra), dar și Constantin Mihail Grigorie – fost ambasador în Rusia, nominalizat în 2015 pentru Cehia şi retras în urma unui scandal care i-a adus porecla de “ambasadorul teleshopping”.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, numirea reprezentanţilor diplomatici ai României a fost făcută în baza consultărilor cu prim-ministrul şi cu ministrul afacerilor externe.

Astfel, Sorin-Dan Mihalache va fi ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Daniel Ioniță în Republica Moldova, Marius Gabriel Lazurca în Ungaria, Carmen Liliana Burlacu în Cehia, Ioana Bivolaru în Portugalia, George Gabriel Bologan în Italia, Malta şi San Marino, Brânduşa Ioana Predescu în Regatul Ţărilor de Jos, Gabriela Dancău în Spania, Constantin Mihail Grigorie în Croaţia, Ion Vîlcu în Mexic, Ion Gâlea în Bulgaria, Mihai Alexandru Grădinar în Danemarca şi în Republica Islanda, Răzvan Rotundu în Finlanda, Daniela Mihaela Cămărăşan în Estonia,

Anton Niculescu în Slovenia, Dana Manuela Constantinescu în Bosnia şi Herţegovina, Cristian-Leon Ţurcanu în Ucraina, Daniela Brânduşa Băzăvan în Maroc, Radu Octavian Dobre în India, Maldive, Sri Lanka, Nepal şi Bangladesh.

R.D.