17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:03

Iohannis l-a respins pe Mihai Fifor ca ministru al Transporturilor. Replica lui Ponta

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea premierului de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcția de ministru al Transporturilor

Mihai Fifor_SZ

Administrația Prezidențială a motivat respingerea lui Fifor, spunând că acesta nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

Într-o scrisoare adresată premierului Victor Ponta, Klaus Iohannis cere nominalizarea unui nou ministru, care să întrunească toate condițiile pentru numirea ca membru al Guvernului.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a semnat Decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Victor Ponta susține că Iohannis l-a respins pe Fifor din ambiție, și că va afce o altă nominalizare, pe care, de această dată, președintele nu o mai poate refuza.

Și Traian Băsescu respingea, ca să-și facă ambiția. Ieri spunea că lucrăm instituțional, azi îl respinge pe Fifor. CCR a spus că are voie să respingă o dată. Orice altă propunere o voi face, trebuie să o accepte. La CExN, probabil, se va stabili cine va fi. Nu am aflat de la președinte, am aflat de la dvs., jurnaliștii. Mă gândesc că Iohannis e specialist în transporturi.

Victor Ponta, prim-ministru