4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:01
No menu items!

Iohannis insultă inteligența alegătorilor: Va fi absenteism pronunţat la urne, oamenii nu înţeleg mare lucru

spot_img

klaus-iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, apreciază că la alegerile europarlamentare va fi un absenteism pronunţat, din cauza faptului că oamenii “nu înţeleg mare lucru, deci nu se duc”.

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cum crede că va fi prezenţa la alegerile europarlamentare: “Eu cred că vom avea un absenteism pronunţat, ceea ce e păcat, fiindcă acesta este momentul când omul simplu poate să facă politică. Restul sunt poveşti“. Iohannis a susţinut că oamenii nu vor merge la vot pentru că “nu înţeleg mare lucru” din tematica abordată.

În afară de prezidenţiale, alegerile din ultimii ani nu au adus nici măcar 50 la sută din alegători la urne şi proporţia cea mai mică s-a înregistrat la europarlamentarele de data trecută. Asta arată că interesul pentru tematică este relativ scăzut. Oamenii nu înţeleg mare lucru de acolo, deci nu se duc. Cam peste tot, la europarlamentare prezenţa la urne este redusă faţă de alte alegeri.

Klaus Iohannis

prim-vicepreșdintele PNL

Întrebat dacă îşi va asuma vreo vină în cazul unui eşec al liberalilor la alegerile europarlamentare, Iohannis a răspuns că-şi va asuma, “cu siguranţă”, o parte din vină, dar nu va demisiona din funcţia de conducere şi nici nu va fi demis: “Nici nu o să demisionez şi nici nu o să fiu demis din vreo funcţie politică şi nici nu mi se pare o soluţie la ceva. Oricare ar fi rezultatul, va fi analizat în conducerea partidului şi, dacă este cazul, sigur se vor lua măsuri“.

Iohannis a mai spus că va apărea pe afişele electorale ale candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, deoarece “consultanţii care se ocupă de campanie au considerat că este un câştig pentru imagine“.”Dacă va fi aşa sau nu, vom vedea. Sigur nu strică. Cu cât ajută, vom vedea“, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis va participa, vineri după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, alături de Crin Antonescu, la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

R.D.