5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:12

Iohannis, în 2015: „Instituțiile nu trebuie personalizate și identificate cu imaginea liderului de la un moment dat”. VIDEO

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi la trei ani după ce, în plenul CSM, susținea că instituțiile din sistemul de justiție „nu trebuie personalizate”.

Grupul de Investigații Politice a postat pe pagina oficială de Facebook o înregistrare a ședinței în care se alegea noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii, la care lua parte proaspătul președinte al României, Klaus Iohannis.

În discursul susținut în fața membrilor CSM, Iohannis spunea că instituțiile nu trebuie „personalizate” sau „identificate cu imaginea liderului”, referindu-se la Parchetul General, DNA și DIICOT. „Este de datoria mea să arăt, totodată, că instituțiile nu trebuie personalizate, identificate cu imaginea liderului de la un moment dat. Instituțiile nu aparțin conducătorilor. Doar așa ne putem feri de derapaje și manipulări, de situații periculoase și nedemocratice. Așadar, instituțiile trebuie consolidate și apărate în ansamblu, și aici mă refer la toate cele trei componente ale Ministerul Public: Parchetul general, DNA și DIICOT”. În plus, Iohannis sublinia că „justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic”.

Andrei Tudor