11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 22:28

Klaus Iohannis îi cere demisia procurorului șef DIICOT, Felix Bănilă, pentru cum a gestionat ancheta de la Caracal

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă luni searala Palatul Cotroceni. Șeful statului a criticat modul în care a fost condusă ancheta de la Caracal, drept urmare a cerut demisia imediată a procurorului șef al DIICOT, Felix Bănilă. 

Președintele Iohannis s-a referit și la evenimentele din ultima vreme în care a fost implicată familia Melencu și a condamnat maniera în care a fost tratată. 

“E revoltător modul în care, în ultima săptămână, unele instituții publice au reacționat în ceea ce privește ancheta de la Caracal și cumplitul caz din Dâmbovița. Reacția întârziată, gesturi scandaloase și lipsa de preocupare pentru familiile victimelor și victime. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile cu cazul Caracal este un exemplu de așa nu. Infractorii sunt tratați cu blândețe, cu mănuși, iar victimele cu duritate. O guvernare care a avut ca preocupare salvarea infractorilor.

Mă refer și la conducerea DIICOT, care ar fi trebuit să aducă un plus de profesionalism. Sub conducerea lui Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum generează suspiciuni și generează neîncrederea. Îi cer domnului Felix Bănilă să își înainte demisia din funcția de procuror șef al DIICOT. Greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate și trebuie o schimbare pentru a recredibiliza această instituție.”, a precizat Klaus Iohannis.