9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:37
No menu items!

Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe Ludovic Orban și pe Florin Cîțu

spot_img

Klaus Iohannis i-a chemat, luni, la Cotroceni, pe Florin Cîțu și pe Ludovc Orban, dar și pe ceilalți lideri ai coaliției de guvernare, pentru consultări cu privire la proiectul „România Educată”.

Președintele va avea, în perioada 5-7 iulie 2021, o serie de consultări cu mediul politic și cu partenerii sociali pe tema proiectului, în contextul finalizării dezbaterii publice. 

Conform Administrației Prezidențiale, calendarul consultărilor este:

  • Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu liderii coaliției de guvernare.
  • Marți, 6 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două camere.
  • Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată”.

În cadrul discuțiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă și linii de acțiune ale Proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social și politic, care să garanteze implementarea sa și asumarea transpartinică.

Pe 26 mai, premierul Florin Cîțu a prezientat în fața plenului reunit al Parlamentului detaliile Planului Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o alocare maximală de 29,2 miliarde euro din fonduri europene (granturi nerambursabile și împrumuturi) pentru proiecte guvernamentale. La coada listei de proiecte, Florin Cîțu a lăsat tocmai proiectul lui Klaus Iohannis, “România educată”.

M. Nedelcu