11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 3:37

Iohannis e …Charlie

Președintele și-a schimbat fotografia de profil de pe pagina de Facebook, înlocuind-o cu prima imagine postată de “Charlie Hebdo” după redeschiderea site-ului, închis câteva ore, miercuri, după atacul terorist

iohannis_facebookPreședintele Klaus Iohannis și-a schimbat fotografia de profil de pe pagina sa de Facebook, înlocuind-o cu prima imagine postată de “Charlie Hebdo”, miercuri seara, după redeschiderea site-ului închis câteva ore în urma atacului terorist în care 12 persoane, majoritatea jurnaliști, au fost ucise.

De altfel, imaginea – sloganul “Je suis Charlie” scris cu majuscule albe pe un fond negru – a devenit rapid virală pe rețeaua de socializare, fiind însușită și distribuită de figuri publice cunoscute la nivel internațional.

În referire la atacul terorist din Franța, într-o postare de acum o oră, Klaus Iohannis lansează și pe Facebook dezbaterea legată de necesitatea prezenței procurorului general la ședințele Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), cu argumentul că procurorii sunt în prima linie a luptei împotriva “rețelelor ilegale de orice fel”, care afectează securitatea oricărui stat.

Nu numai terorismul, dar și corupția și crima organizată reprezintă amenințări la adresa securității naționale a oricărui stat, iar procurorii se află în prima linie a luptei împotriva rețelelor ilegale de orice fel. Am lansat recent o temă de dezbatere: ar trebui sau nu să participe și procurorul general la ședințele Consiliului Suprem de Apărare a Țării?

Klaus Iohannis
președintele României