16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 19:17

Iohannis, despre rechemarea lui Maior: “O să țin cont de toate datele. Pot să vă spun că nu m-am simițit confortabil în 2014”

spot_img

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a văzut scrisoarea prin care ministrul Teodor Meleşcanu a solicitat rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador în SUA, precizând că va lua o decizie imediat ce se termină summit-ul de la Sibiu.

“Da, am văzut această scrisoare (de rechemare a lui George Maior -n.r.) şi imediat după ce terminăm cu summit-ul voi lua o decizie în această chestiune”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că va lua în considerare toate informaţiile pe care le are la dispoziţie despre George Maior. “Pentru mine contează toate datele importante şi o să ţin cont de toate datele care sunt la dispoziţia mea şi vă asigur că sunt multe. Pot să vă spun că nu m-am simţit confortabil în 2014, cum nu m-am simţit nici în 2013, atunci când ANI a decis să înceapă o procedura împotriva mea, o aiurelă la acea vreme şi vom mai discuta despre aceste chestiuni”, a completat Iohannis.

Iohannis a răspuns astfel întrebărilor jurnaliștilor, după ce ministrul afacerilor externe Teodor Meleşcanu a anunţat că a transmis Președinției cererea de rechemare a lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA precum şi propunerea numirii unui nou ambasador la Washington.

R.D.