13.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:39

Iohannis despre conflictul Rusia-Ucraina: “Avem servicii foarte performante. Noi dăm informații altora!”

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că va convoca CSAT săptămâna viitoare, exclusiv pentru situația tensionată din zona Mării Negre și conflictul dintre Rusia și Ucraina. Președintele a subliniat că serviciile noastre de informații sunt foarte performante, au informații despre situația din teren și împărtășesc aceste informații și cu alte state.

“Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri. Nu așteptăm să primim informații de la alții, noi dăm informații altora, pentru că avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut discuții cu ministrul Apărării și alte servicii. Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile de acolo ne preocupă. Suntem extrem de îngrijorați”, a declarat Klaus iohannis.

Președintele a adăugat că situația trebuie evaluată atât din punct de vedere militar, cât și diplomatic, astfel că va convoca, pentru săptămâna viitoare, Consilioul Suprem de Apărare a Țării “special pentru zona aceasta și acumularea de trupe pe granița de est a Ucrainei”.