Iohannis: “Am decis să dau încă o șansă PSD”. Viorica Dăncilă, desemnată premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, că o desemnează pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier. 

Cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum, PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări şi eu am mari aşteptări“, a declarat Iohannis. 

Șeful statului a declarat că a luat decizia după ce a consultat opinia publică, citind mesajele de pe rețelele de socializare.

“Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea noului premier. Am ascultat opiniile politicienilor. Am ascultat și opiniile oamenilor simpli, între consultări cu partidele, am avut timp să citesc și mesajele de pe rețelele de socializare. Sunt multe opinii, sunt multe argumente legate de politica partidelor, de politica internă, de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit. Ce fel de decizie e aceasta pe care trebuie să o iau? Trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic e aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar. PSD dispune de o majoritate. Cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament am decis să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări. PSD a promis și în campanie, și după, lucruri importante. A promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructură, dar prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că, ce a promis, face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. E posibil ca până la 1 februarie, întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele, decât să le încurce”, a declarat Klaus Iohannis.

NICIUN COMENTARIU