1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:25
No menu items!

Iohannis i-a cerut procurorului general să rezolve mai repede cazul „Kovesi”

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că a discutat, la Palatul Cotroceni, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr despre situația dosarelor de plagiat și i-a cerut celeritate în soluționarea acuzațiilor, în contextul celor aduse șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În opinia lui Klaus Iohannis, nu trebuie să vorbim despre o demisie a Laurei Codruța Kovesi, „atâta vreme cât, deocamdată cel puţin, nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat. Acolo, sigur în măsura în care lucrurile iau altă turnură, se poate relua discuţia, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare”.

El a mai precizat că a discutat cu procurorul general pe care l-a rugat să soluţioneze speţa cu celeritate. „Eu cred că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă şi pot să vă spun că în această chestiune am avut o discuţie cu procurorul general pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuţiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate”, a spus şeful statului.

De asemenea, Iohannis a declarat că a avut o discuţie şi cu Laura Codruţa Kovesi: „Am vorbit cu doamna Kovesi însă nu cred că este ceva special de comunicat aici. Am întrebat-o cum vede acele acuzaţii, mi-a reiterat că domina sa nu se simte vinovată cu nimic şi atunci am plecat destul de lămurit din discuţie”.

Întrebat de ziarişti despre acuzaţiile lansate de unii politicieni potrivit cărora Kovesi ar fi ameninţat cu „arestări” dacă este reluată cercetarea privind teza sa de doctorat, preşedintele le-a calificat drept „fantezii electorale”: „Vreţi să reiau expunerea cu fanteziile electorale? Nici vorbă de aşa ceva. Nu am auzit absolut niciodată ceva în acest sens şi mi se pare total neverosimil pur şi simplu”.

Andrei Tudor